Naslovnica arrow Povijest kluba
Ponedjeljak, 17 Lipanj 2024
Povijest kluba Ispis E-mail
Sadr×aj
Povijest kluba
Stranica 2
Stranica 3

uvod1 Povijest odbojke u Peš├Ženici se┼że u daleku  prošlost. Uglavnom se radilo o muškoj odbojci. Prva ┼żenska ekipa osnovana je krajem 70-ih godina 20. stolje├Ža. Djevojke su  sudjelovale na natjecanjima na nivou tadašnje Op├Žine Sisak, a ekipa je stvorena i financirana radom ├Ęlanova tadašnjeg Sportskog društva Peš├Ženica. Na┼żalost, zbog slabog interesa djevojaka, ekipa je ubrzo prestala s radom. Najve├Ža tragedija bila je u tome što djevojke za sobom nisu ostavile mla├░i naraštaj. Posljedica toga je 20-godišnje odsustvo ┼żenske odbojke u našim krajevima. Punih 30 godina kasnije, dakle u ljetu 2001. godine javila se nova nada za po├Ęinjanjem iznova. Na pješ├Ęanom igralištu iza stare škole zapo├Ęelo je okupljanje zainteresiranih djevojaka. Bilo ih je zaista mnogo. Na taj su na├Ęin kroz rekreaciju upoznale ljepotu ovog sporta i po├Ęele u├Ęiti tešku odbojkašku abecedu.

Zahvaljuju├Ži tada još nepoznatom ├Ęovjeku, tj. sadašnjem predsjedniku kluba i športskoj udruzi Peš├Ženica, djevojke su ubrzo pijesak zamijenile toplom dvoranom i druga├Ęijom podlogom. Od  po├Ęetka povratka ┼żenske odbojke u Peš├Ženicu, djevojke su imale njihovu punu potporu. U prolje├Že 2002.g. gospodin ┼Żeljko Vitas po├Ęinje trenirati ekipu, a nekoliko mjeseci kasnije, nakon Uskršnjeg turnira, ekipi se priklju├Ęio i gospodin Ivica Celjak. Tijekom 2002. godine djevojke su redovito trenirale i odigrale nekoliko pripremnih prijateljskih utakmica.

Zahvaljuju├Ži ljudima koji vole sport, koji su htjeli da naše mjesto iza├░e iz totalne pasivnosti, izme├░u ostalog na inicijativu upravnog odbora športske udruge, po├Ęinje sa radom ┼żenski odbojkaški klub Peš├Ženica. Ustroja kluba prihvatio se gospodin Josip Hajduk, koji i danas uspješno obavlja funkciju predsjednika kluba.

U devetom mjesecu 2003.g. klub se registrira te postaje pravna osoba. Klub po├Ęinje takmi├Ęenje u tre├Žoj Hrvatskoj ligi centar.


 
Prva ekipa
Naši donatori !
Irsa Zagreb
club_nb
irsa
auto_cvetnic
robic
kidma
bedek
zub_tehnika
stom_kosic
romac