Naslovnica arrow Povijest kluba
Petak, 02 Lipanj 2023
Povijest kluba Ispis E-mail
Sadržaj
Povijest kluba
Stranica 2
Stranica 3

uvod1 Povijest odbojke u Pešćenici seže u daleku  prošlost. Uglavnom se radilo o muškoj odbojci. Prva ženska ekipa osnovana je krajem 70-ih godina 20. stoljeća. Djevojke su  sudjelovale na natjecanjima na nivou tadašnje Općine Sisak, a ekipa je stvorena i financirana radom članova tadašnjeg Sportskog društva Pešćenica. Nažalost, zbog slabog interesa djevojaka, ekipa je ubrzo prestala s radom. Najveća tragedija bila je u tome što djevojke za sobom nisu ostavile mlađi naraštaj. Posljedica toga je 20-godišnje odsustvo ženske odbojke u našim krajevima. Punih 30 godina kasnije, dakle u ljetu 2001. godine javila se nova nada za počinjanjem iznova. Na pješčanom igralištu iza stare škole započelo je okupljanje zainteresiranih djevojaka. Bilo ih je zaista mnogo. Na taj su način kroz rekreaciju upoznale ljepotu ovog sporta i počele učiti tešku odbojkašku abecedu.

Zahvaljujući tada još nepoznatom čovjeku, tj. sadašnjem predsjedniku kluba i športskoj udruzi Pešćenica, djevojke su ubrzo pijesak zamijenile toplom dvoranom i drugačijom podlogom. Od  početka povratka ženske odbojke u Pešćenicu, djevojke su imale njihovu punu potporu. U proljeće 2002.g. gospodin Željko Vitas počinje trenirati ekipu, a nekoliko mjeseci kasnije, nakon Uskršnjeg turnira, ekipi se priključio i gospodin Ivica Celjak. Tijekom 2002. godine djevojke su redovito trenirale i odigrale nekoliko pripremnih prijateljskih utakmica.

Zahvaljujući ljudima koji vole sport, koji su htjeli da naše mjesto izađe iz totalne pasivnosti, između ostalog na inicijativu upravnog odbora športske udruge, počinje sa radom ženski odbojkaški klub Pešćenica. Ustroja kluba prihvatio se gospodin Josip Hajduk, koji i danas uspješno obavlja funkciju predsjednika kluba.

U devetom mjesecu 2003.g. klub se registrira te postaje pravna osoba. Klub počinje takmičenje u trećoj Hrvatskoj ligi centar.


 
Prva ekipa
Irsa Zagreb
club_nb
irsa
auto_cvetnic
robic
kidma
bedek
zub_tehnika
stom_kosic
romac